На що звертати увагу при виборі витяжки?

Витяжка для кухні

Уявити сучасну кухню без витяжки складно. Адже це саме та техніка, яка позбавляє приміщення від неприємних запахів, пари, чаду, а також випаровувань, шкідливих для здоров’я людини. Роблячи ремонт кухні варто не забути про вентиляцію і вільний доступ до неї при подальшому оздобленні.

Розмір

Розмірна сітка витяжок велика: від 50 до 90 см. Важливо, щоб ширина плити збігалася з шириною витяжки, інакше остання буде гірше вловлювати неприємні запахи. Добре, коли витяжка ширша плити, наприклад, якщо ширина плити 60 см, витяжка може бути шириною 90 см, і потрібно щоб конструкція кухонних меблів дозволяла встановити таку техніку.

Крім фізичних розмірів, витяжки відрізняються за типом конструкції купольна, плоска, висувна (вбудована), підвісна, острівна.

ВАЖЛИВО! Вбудовані моделі повинні бути потужними, інакше він них можна чекати тільки декоративної функції.

Серед перерахованих видів ефективними вважаються купольні, але необхідно, щоб витяжка поєднувалася з дизайном інтер’єру і щоб на кухні був вентиляційний вихід для відводу повітря.

Режими

Витяжка може працювати в декількох режимах: витяжному і фільтраційному. Витяжний режим забезпечує видалення парів і відведення їх за межі квартири (моделі з відведенням). Якщо техніка працює по фільтраційному типу, то повітря забирається з приміщення, очищується і повертається назад (рециркуляція), як правило, вони прості, слабкі, зазвичай плоскі, вбудовані. Якщо ви вибрали витяжку з другим типом, відразу ж купуйте змінні фільтри. Але фахівці стверджують, що найкраще зі своїм завданням справляється витяжний режим.

Управління

Існує три типи управління: сенсорний, механічний і слайдерний. Якщо з першими двома все зрозуміло, то з приводу слайдерного варто пояснити. Слайдерне управління – це зміна положення важеля за допомогою механічного перемикача. І, все ж, тип управління – це суто індивідуальний вибір.

Потужність

Щоб правильно визначити потужність витяжки, потрібно обсяг повітря в приміщенні помножити на 10. Це і буде оптимальним показником. Середньостатистичний параметр для витяжки – 300-600 м куб. повітря на годину.

Додаткові функції

З додаткових функцій може знадобитися залишковий хід вентилятора, коли після вимкнення техніка працює ще 5-10 хвилин, для того щоб остаточно видалити пари з повітря. А також інверторне ввімкнення, тобто робота витяжки на мінімальній потужності для очищення повітря. Не зайвим буде вбудоване освітлення та автоматичне відключення.

Тиск повітря

Наскільки високим є тиск повітря, яке створює мотор. Чим вище цей показник, тим продуктивніше буде працювати витяжка.

Рівень шуму

Рівень шуму варто вибирати в залежності від того, наскільки ізольована кухня. Середній рівень шуму витяжки – 55 Дб. Якщо кухня не ізольована, то в довколишні кімнати буде чути гул. В цьому випадку краще використовувати менш гучну техніку (близько 40 Дб).

Чиста та відремонтована кухні – мрія кожної господині. Компанія “Ів Буд” допоможе вам з виконанням всіх ремонтних та оздоблювальних робіт.


“Ів Буд”: повний комплекс послуг по ремонту в Львові та Івано-Франківську:

  • Розробка дизайн-проекту будь-якої складності.
  • Виконання будь-яких ремонтних робіт відповідно до стандартів.
  • Працюємо за договором, оплата робіт відбувається після прийняття замовником об’єкта.
  • Гарантія на всі роботи.
  • Виїзд фахівця замірювальника і складання кошторису – безкоштовно.